Cum să îmbrăcăm bebelușul?

Garderoba bebelușului

Înainte de a-i încărca nou-născutului dulăpioarele cu tot felul de articole vestimentare care mai de care mai sofisticate, amintește-ți că bebelușului cel mai bine-i stă COMOD. Într-adevăr, tentația este mare atunci când vine vorba de a ne lăuda cu frumusețea bebelușului nostru, iar dacă-i găsim și hăinuțe interesante și accesorii de poveste, cu siguranță îi vom lăsa pe privitori cu gura căscată. Nimic greșit!

Dar haideți să privim lucrurile mai în detaliu și să ne răspundem cu deschidere și sinceritate la următoarele întrebări:
-Cât timp îl vom putea îmbrăca pe copilaș cu cămășuțele abia achiziționate? (Două săptămâni? O lună?)
-Câți bani pe care îi puteam investi în ceva mai util am cheltuit pe pantofiorii incomozi/rigizi, purtați o singură dată? (Câteva sute de lei?)
-Cât de repede murdărește un bebeluș o haină nouă? (În câteva ore?)
-Câtă răbdare are un bebeluș ca să-l dezbraci atunci când scutecul lui e plin? (Aproape deloc?)

Așadar, îți prezentăm orientativ o listă cu câteva dintre cele mai folositoare piese vestimentare cu care nu vei da greș dacă le vei pregăti pentru bebelușul tău:
Body-uri din bumbac (probabil cele mai utile din garderoba unui bebeluș, căci se îmbracă ușor, acoperă spatele, sunt comode, îi permit pielii să respire și pot fi purtate cu pantalonași sau cu un combinezon deasupra. Te sfătuim să-i pregătești celui mic între 5 și 7 bucăți, astfel încât să fii sigură că mai ai câte o rezervă în dulap, atunci când majoritatea sunt pregătite pentru spălat).
Botoșei tricotați manual (extrem de călduroși și utili în lunile reci ale anului. Pot fi purtați atât pe piciorușul gol, cât și peste o pereche de șosetuțe. Sunt foarte potriviți nou-născuților care nu au nevoie de pantofi pentru că nu umblă pe picioarele lor. Atenție la calitate, la materialul din care sunt realizați, pentru a spori confortul celui mic și pentru a înlătura orice posibil efect negativ).
Vestuță tricotată și călduroasă (foarte necesară în diminețile în care bebelușul este scos din căldura pătuțului său și expus temperaturii din cameră. O vestuță comodă, fără mâneci, care să acopere în întregime spatele, îi va fi foarte utilă și-l în proteja de frig).
Combinezon din bumbac (este vorba despre acel body cu mâneci lungi și piciorușe, de preferat cu fermoar, căci e mult mai rapid de manevrat, decât cel cu capse. Atenție, capătul fermoarului să fie prevăzut cu o mică protecție din material textil, care să protejeze bebelușul împotriva zgârieturilor/iritațiilor în zona gâtului. Combinezonul poate fi purtat atât în anotimpurile calde, cât și în cele reci, alături de un body scurt dedesubt).
Pantalonașii cu piciorușe (sunt acei pantaloni care acoperă și talpa și degețelele, precum niște ciorapi lungi. Foarte utili, deoarece asigură protecție bebelușului, acoperind întreaga suprafață a piciorului. Nu mai e nevoie să cumpărați și șosete).

Știm că fiecare mamă își dorește ceea ce este mai bun și mai frumos pentru copilul ei. Tocmai din acest motiv am realizat acest articol informativ prin care ne-am propus să oferim un mic sprijin mămicilor aflate în căutare de hăinuțe pentru bebeluși. Suntem adepții eleganței și rafinamentului și nu facem niciodată rabat de la calitate, iar produsele noastre și reacțiile mămicilor care le-au testat, confirmă acest lucru. Te îndrumăm cu drag să mizezi și tu pe calitate, nu pe cantitate. Nu uita că bebelușul crește foarte, foarte repede și există riscul ca multe dintre hăinuțele pregătite pentru el să nu apuce să fie purtate nici măcar o dată.

Sperăm că ți-au fost utile aceste rânduri și îți dorim numai zile cu soare!

Cu drag și prietenie,
echipa Botosheria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *