Cum găsesc timp și pentru mine atunci când am un copil mic

Cum găsesc timp și pentru mine atunci când am un copil mic

Dacă ai simțit și tu măcar o dată de când ai devenit mămică faptul că NU AI TIMP pentru tine, înseamnă că ești în locul potrivit și trebuie neapărat să parcurgi rândurile de mai jos. Dacă te-a invadat și pe tine sentimentul de vinovăție atunci când ți-ai permis luxul de a sta în baie mai mult de 10 minute, ești de asemenea în locul potrivit. Nu există o rețetă anume care să dea naștere timpului, însă putem veni în sprijinul tău cu un secret, pe care dacă-l vei aplica, te vei simți cu siguranță un pic mai bine și vei respira cu siguranță un pic mai relaxat. Ceea ce urmează să îți spunem este un fel de formulă magică, un cuvânt puternic care te va pune pe gânduri și, sperăm noi, va da naștere unui moment AHA!

Este vorba despre ORGANIZARE.

Dacă vei reuși să fii o femeie organizată vei reuși să ai mai mult timp pentru tine și să nu te simți vinovată pentru acest lucru. Pare simplu, dar hai să vedem împreună cum putem explora cât mai bine această noțiune și cum ne putem bucura la maximum de oportunitățile pe care ni le oferă.
În primul rând, să stabilim ce înseamnă o femeie organizată. O femeie organizată este o femeie disciplinată și pregătită de acțiune, o femeie care și-a plănuit dinainte sarcinile pe care urmează să le îndeplinească și tot ceea ce-i rămâne de făcut este să le realizeze întocmai. O femeie organizată este o femeie relaxată care și-a scos din vocabular termenii vinovăție, dezordine, aglomerare sau agitație și totul pare pentru ea curat, ordonat și un pic mai simplu de făcut.

Și haideți să vedem acum, în al doilea rând, cum putem deveni femei organizate chiar și atunci când avem copii mici și impresia că timpul s-a redus la zero.
1. Folosește la capacitate maximă fiecare moment din viața ta. Ce înseamnă asta? Trezește-te puțin mai repede și fă un duș relaxant, în liniște și pace. În timp ce te bucuri de apa caldă care-ți mângâie corpul, creează-ți în minte o strategie pentru ziua care tocmai începe. Care va fi primul lucru pe care-l vei face după ce vei ieși din duș? Dar al doilea, al treilea?
Ce mai înseamnă să folosești timpul la capacitate maximă? Atunci când te afli la plimbare cu bebelușul tău, iar acesta doarme, oprește-te pe o bancă și studiază subiectul tău preferat dintr-o carte, bea o cafea sau notează-ți în telefon toate ideile frumoase care îți vin în minte și care te vor ajuta în realizarea sarcinilor. Când te pui seara în pat, de asemenea, gândește un plan pentru ziua care urmează, astfel încât organizarea să poată să înceapă din primele ore ale dimineții.

2. Nu fugi de bebelușul tău. Momentele în care el doarme sau e ocupat cu o jucărie nouă nu trebuie să fie singurele în care tu să poți să-ți rezolvi treburile. Implică-l și pe el, pasiv pentru început și activ când mai crește. Ia-l cu tine în bucătărie și explică-i ceea ce urmează să faci. Povestindu-i, vei reuși să bifezi și partea de dezvoltare a vorbirii de care bebelușii au atât de multă nevoie încă din primele clipe ale vieții.

3. Dacă te învârți în sfera educației sau lucrezi cu copiii, învață de la copilul tău. Folosește eficient fiecare moment pe care-l petreci alături de copilașul tău (fie că are doar câteva luni, fie că e deja școlar) și observă-l, analizează-l, învață-i preferințele. Permite-i să te ghideze spre jocul lui preferat, să-ți arate ce pasiuni are sau ce idei interesante urmează să pună în practică. Vei reuși mult mai ușor să scrii pe blog din prisma experienței personale și te vei simți, fără doar și poate, mai liberă în exprimare.

Ce alte idei prin care poți să devii o mămică organizată cunoști?

Pentru că urmează ziua ta, 8 martie, ACUM este momentul cel mai potrivit să-ți faci timp pentru TINE.

Cu drag și prietenie,
echipa Botosheria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *