Ce-ai simțit când ți-ai auzit pentru prima oară bebelușul?

Ce-ai simțit când ți-ai auzit pentru prima oară bebelușul?

Atunci când auzim primul strigăt al copilului pregătit să ne cunoască simțim că timpul a oprit în loc toate ceasurile din lume. Simțim că am primit un dar de care suntem invitate să ne bucurăm o viață întreagă și ne dorim să o facem. Simțim că e începutul unei vieți noi și că absolut nimic nu ne poate împiedica să fim cele mai bune mame, cele mai puternice, cele mai curajoase…dacă nu pentru noi, atunci pentru ei – copiii noștri.

Atunci când auzim primul strigăt al copilului pregătit să ne cunoască, în mintea noastră se clădesc treptat planuri solide, se încheie socoteli, se reorganizează zile, ore, minute, secunde.

”Abia aștept să ajungem acasă împreună și nimic să nu ne despartă!”

Atât de uniți precum ați fost în timpul sarcinii îți dorești să fiți și în viitor. E normal, e natural și e puțin orgolios, însă e vorba de un orgoliu acceptat. Nu-ți face griji dacă odată cu sosirea acasă ai vrea să te închizi într-o bulă protectivă alături de micul tău ghem de iubire și să nu permiți nimănui să-l atingă, să-l mângâie sau să-l sărute. Nu e greșit, este exact ceea ce ai nevoie atunci.

În momentul în care ai sosit acasă cu omulețul tău, întregul curs al vieții, care până atunci ți s-a părut unul simplu și firesc, se schimbă, se transformă. Se schimbă și se transformă obiceiurile, pașii, gândurile, privirile, acțiunile, întreaga rutină. Dacă până atunci primul tău gând dimineața a fost să-ți bei cafeaua, acum primul tău gând este despre bunăstarea bebelușului. Dacă prima ta privire a fost către telefon, acum acesta așteaptă în tihnă, redus la tăcere, pe noptiera de lângă pat. Dacă pașii tăi somnoroși se îndreptau spre frigider, acum se vor îndrepta spre pătuțul împodobit cu drag și iubire, în care domnește cu mândrie copilul tău. Dacă până nu de mult nopțile albe îți erau cauzate de maratonul filmelor romantice, acum ele sunt rezultatul supravegherii somnului dulce al copilului.

Hmm…un cocktail exploziv de emoție, gingășie, teamă și dorință este meseria de mamă!

“E prima noapte acasă!”

Și nu știi dacă ar fi mai bine să nici nu te așezi în pat sau să te ridici de zeci de ori într-un minut. Alegi să rămâi acolo lângă el, să-i mângâi capul, mânuțele, piciorușele, totul.
Alegi să te debarasezi de gânduri, griji sau alte preocupări și să absorbi cu bucurie momentele de liniște, pace și iubire. Alegi să lași totul deoparte și până la trezirea lui să fii pregătită să te hrănești cu cele mai puternice, frumoase și sincere emoții.

Alegi să fii mamă.

Cu drag și prietenie,
echipa Botosheria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *